Ramazan'da oruç tutarken susamamanız için tüketmeniz gereken besinler
Ramazan ayında en çok yaşanılan durum öğlenleri yaşanan susuzluğu hali. Peki Ramazan ayında oruçluyken vücut direncimizin düşmemesi için neler yapmamız gerekiyor? hangi besinleri tüketmeliyiz? Susuzluğa iyi gelen yemekler nelerdir? Tüm detayları sizler için haberimizde derledik...
Kefir, yüzyıllardır susuzluğu giderdiği için Ramazanlarda tüketilen bir içecektir. İçerdiği faydalı bakteriler; hazımsızlığa ve mide ekşimesine de iyi gelir. Sahurda tüketilen iki bardak kefir, gün içerisindeki yaşanan susuzluğu giderir.
Bağışıklığı güçlendirerek oruç süresince vücudun virüslü hücrelere karşı direncini artırır.
Uzun süreli açlığa bağlı bağırsak ve midenin sağlığını korur.
Kandaki kötü kolesterolü düşürerek kan basıncını düzenler. Böylece kalp damar hastalıklarına da iyi gelir.
Sahurda tüketilen kefir aynı zamanda gün aşırı cildinde susuz kalmasını önler.
Yapılan bazı araştırmalarda kefirin böbrek üstü bezleri çalıştırdığında etkili olduğu gözlemlenmiştir. Bu sayede vücudun sıvı oranı sürekli yenilenmektedir.
Vitamin ve mineral bakımından zengin olan; kiraz, kayısı, çilek ve erik gibi meyveler oruç saatlerinde yaşanan susuzluğa iyi gelir. Bu meyvelerden yapılan komposto soğuk tüketildiğinde vücudun günlük su ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Uzmanlar, bu meyvelerden yapılan kompostonun iftar ve sahurda birer kase tüketilmesi öneriyor.