Ercüment Ovalı’nın 26 kişiyi öldürmekten yargılandığı ortaya çıktı!
Koronavirüs hastalığına karşı ilaç bulmak için laboratuvara kapandı şeklinde pohpohlanan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın, sahte kök hücre aşısıyla 26 kişiyi öldürmekten yargılandığı ortaya çıktı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’de de etkili olmasının ardından “koronavirüse karşı ilaç bulmak için laboratuvara kapandı” iddiasıyla sol medya tarafından allanıp pullanan Ergenekon davası sanığı Ercüment Ovalı hakkında yeni bir detay ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da eleştirdiği Ercüment Ovalı’nın, sahte kök hücre aşısıyla 26 kişiyi öldürmekten yargılandığı belirlendi.
Üzerinde çalışılan ilacı pazarladı
Prof. Ovalı son olarak, Çarşamba günü saat 23:50'de yayımladığı mesajında "Kahramanlarıma teşekkür ederim" diyerek, Dornaz Alfa adlı etken maddenin hastaların tedavisinde klinik testlere alınması gerektiğini belirtmişti. 700 bine yaklaşan takipçisi ise bu mesajı çok büyük bir çalışma olarak algılamıştı.
Halbuki Dornaz Alfa'nın klinik testleri bir süredir yapılıyordu. Ancak, Bilim Kurulu üyeleri ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalara göre, açıklanan etken madde uluslararası bir firmanın ilacıydı ve Ovalı "bilimsel akış şemalarının dışına çıkarak" açıklama yapıyordu. Bu açıklamalar sonrasında Ovalı'nın şov peşinde olduğu yorumları yapılmaya başladı.
26 kişiyi öldürmekten yargılandı
Diğer taraftan, sol medyanın pazarladığı Ovalı'nın KTÜ'de öğretim üyesiyken yargılandığı ortaya çıktı. Ercüment Ovalı'nın sahte kök hücre aşısı denediği 28 kişinin 26'sının ölmesi nedeniyle yargılandığı belirlendi.
Koca'dan Ovalı açıklaması
Dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Ercüment Ovalı'nın koronavirüs ilacı ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin "Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı" dedi. Bakan Koca, "Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz" ifadelerini kullandı.
Bakan Koca konuyla ilgili şunları kaydetti: "Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Cümlelerimi özellikle seçerek kullanıyorum. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. Kistik fibrozlu hastaları, yani akciğer sorunlu, akciğerde tıkaç olan hastalara uygulanan ve faydası görülen bir ilaç. Kovid 19'la ilgili bu ilacın faydalı olduğuna dair laboratuvar ve klinik çalışmalarının başladığını biliyoruz.
Türkiye'de özellikle hem aşı hem de tedavi ile ilgili Kovid-19'a özel çalışmayı yapan üniversite ve kurumlara çağrıda bulunduk. Bununla ilgili merkeze de 23 Mart'ta aşı ve tedaviyle ilgili herhangi bir çalışmanız varsa bunu projelendirip bize başvurun dedik. Çalışmanızı bize bildirin dedik. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. Biz bu topraklara aidiyet içinde olan, insanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Yayın, araştırma ve çalışmanın nasıl yapıldığı da çok iyi bilinir. Klinik araştırma için bu çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi hem milli, hem stratejik bir iştir, sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası firmanın ilacı umutlar tüketilerek ifade edilemez".