Mahir Ünal Twitter'ın tartışmalı kararı hakkında konuştu! Bu hesaplar...
Twitter'ın kapattığı hesaplar üzerinden başlayan tartışma kısa sürede bitmeyecek gibi duruyor. Muhalefet, bu hesapların AK Parti yanlısı olduğunu iddia ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan bu iddiaları çürüten açıklama geldi. Ünal, Twitter'ın yanlı tavrına da tepkisini dile getirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu.
Twitter'ın engellediği hesaplar üzerinden muhalefetin iddialarına cevap veren Ünal, Twitter raporlarının ideolojik bir bakış açısıyla taraflı olarak hazırlandığını söyledi.
Ünal'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
''Öncelikli olarak bu 7340 tane hesabın datası ortada. Yani bu data 3 Haziran'da Stanford Üniversitesi'ne veriliyor ve rapor hazırlanıyor.
Öncesinde şunu söyleyeyim. Bu 7340 hesap indirilip incelenme imkanına sahip. Bu hesapları incelediğimizde, bu hesaplardan sadece 2020 Ocak ayında 859 bin tweet atılmış.''
ATILAN TWİTLERİN ÇOĞU MUHALEFET EKSENLİ ÇIKTI
''Bu tweetlerin sadece 740 tanesi AK Parti ile ilgili, 1000 küsür tanesi de Tayyip Erdoğan ile ilgili RT var. Kalan 500 bin tweet EYT ile ilgili, diğerleri de kadro taleplerini içeriyor. Dolayısıyla bu kendi sundukları data üzerinden bir inceleme yaptığınızda iddia edildiği gibi 7340 hesabın yeşil küre kullanan hesaplar olmadığı görülüyor.''
'RAPORLAR İDEOLOJİK KAYGILARLA HAZIRLANIYOR'
''İşin rapor kısmına geldiğimizde, Stanford'un raporunun kimler tarafından hazırlandığına baktığımızda raporun ideolojik kaygılarla hazırlandığı ortada. Orada ifade edilen hususlara baktığımızda da daha ayrı bir garabetle karşı karşıyasınız.''
'TWİTTER TARAFSIZ BİR PLATFORM OLMADIĞINI ORTAYA KOYDU'
''İddia ne? Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek... Benim tweetimi de örnek koymuşlar. Benim bu harekata destek mahiyetinde attığım tweet, HDP'nin PKK ile ilişkisi bunu dünya alem biliyor. Trump geçtiğimiz hafta uyarıda bulundu. Ama bu hareketiyle Twitter tarafsız platform olmadığını, taraflı bir yayıncı gibi davrandığını ve içeriye müdahale ettiğini ortaya koydu.
Yanı başımızda yeni bir dünya oluşuyor. Ülkelerin devlet olarak egemenlik haklarının yeni oluşan siber sahanlıkta geçerlilik tezi... Aslında mesele daha derinlikli bir mesele.
Bugün Facebook gibi, Google, Twitter, Apple siber dünyanın teknoloji devleri. Ve bunların siber dünyada hiçbir hukuk tanımaksızın adeta; çünkü bizim nesnel gerçeklikte bizi bağlayan geleneksel hukuk ve geleneksel hukuku inşa eden dinamiklerle, siber dünyadaki ilişkiler daha henüz yapılmış değil. Burada ciddi bir egemenlik mücadelesi var.''