Koronavirüse karşı 10 kat koruma sağlayabilen nano partikül aşı geliştirildi! Koronavirüs aşısı ne zaman çıkıyor?
Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında aşı çalışmaları son hız devam ediyor. Koronavirüse karşı bir etkin bir aşının bulunması tüm dünya tarafından dört gözle bekleniyor. ABD'li bilim insanları yeni tip corona virüsün hareketlerini taklit etmek üzere eğitilmiş nano partiküller içeren deneysel bir corona virüs aşısı geliştirdi.
Koronavirüs aşısında sevindiren bir gelişme yaşandı. ABDli bilim adamları nano partiküller içeren bir aşı bulmayı başardı. Fareler ve maymunlar üzerinde yapılan deneylerde, aşının virüsü etkisiz hale getiren antikorların sayısını 10 kat artırdığı ve corona virüsün diğer mutasyonlarına karşı koruma sağladığı görüldü. Bununla birlikte, söz konusu aşının insan deneylerine yıl sonunda başlayacağı belirtildi. Peki nano partiküller içeren aşı ne zaman uygulanmaya başlanacak?
KORONAVİRÜSÜN 60'DAN FAZLA MUTASYONUNA KARŞI EĞİTİLDİ
ABD’de yer alan Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından nano partüküller içeren deneysel bir yeni tip corona virüs aşısı geliştirildi.
Yeni tip corona virüsün (SARS-Cov2) 60’tan fazla mutasyonunu taklit edebilen nano partüküllerin hücreleri enfekte ederek Covid-19’a karşı bağışıklık oluşturulması amaçlanıyor.
ANTİKOR SAYISI 10 KAT ARTTI
Bilim insanları aşının fareler üzerinde yapılan deneylerinde, corona virüsü etkisiz hale getiren antikor sayısının 10 kat arttığının görüldüğünü açıkladı.