GÜNDEM

Fransa'da sarı yelekliler istediğini aldı

Sarı yelekliler uzun süredir emeklilikte 64 yaş uygulamısını protesto ediyorlardı. Fransa Başbakanı Edouard Philippe, emeklilikte 64 yaş uygulamasından geçici olarak vazgeçildiğini duyurdu.

Sarı yelekliler uzun süredir emeklilikte 64 yaş uygulamısını protesto ediyorlardı. Fransa Başbakanı Edouard Philippe, emeklilikte 64 yaş uygulamasından geçici olarak vazgeçildiğini duyurdu.

KALDIRILACAK

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, emeklilik reformuna ilişkin sendikaların temsilcilerine gönderdiği mektupta, emeklilik sistemine tek bir düzen getirileceğini, çeşitli sektörlere tanınan ayrıcalıkların ve 42 emeklilik türünün kaldırılacağını tekrar vurguladı.

64 YAŞ ŞARTINDAN GEÇİCİ OLARAK VAZGEÇİLDİ
Reformda işçilerin tam emeklilik maaşı alabilmesi için öngörülen 64 yaş uygulamasından geçici olarak vazgeçildiğini ifade eden Philippe, bunun yerine yapılacak uygulamanın, reformun finansmanına ilişkin düzenlenecek konferansta görüşüleceğini belirtti.

Philippe, bu konferansta alınan kararların nisan ayında açıklanacağını aktardı. Edouard Philippe, sendikaların temsilcileriyle nisandan önce bir uzlaşıya varılması halinde anlaşma sağlanan maddelerin reforma ekleneceğini belirtti.

Yorumlar 1 Yorum
ibrahim ak
0 0 cevapla

arkanızdayız yörüyün 64 yetmez 18 e çekin sosyal güvenlik sisteminiz iyice batsın

Günün Manşetleri
Close menu