GÜNDEM

Dünya'yı yöneten 7 kız kardeş

Dünya yönetiminin bilinmeyen kontrol merceği olan 7 kız kardeşi sizler için derledik.

28 Ağustos 1928 tarihinde, Achnacarry Castle, benzinin gizli hikayesi başlamıştır. Hollandalı, Amerikalı ve İngiliz adamlar, kendi benzin şirketlerini kurmuşlardır. Bunlar sırasıyla; Napoleon of Oil (gelecekteki Shell), Standard Oil Company (gelecekteki Exxon) ve Anglo-Persian oil Company ( gelecekteki Bp).
Gemilerin, uçakların, otomobillerin ortaya çıkması petrol ihtiyacını doğurmuştur. Shell, Exxon ve Bp liderleri bir araya geldi. Cartel denilen bir yapı oluşturuldu. Petrol fiyatları paylaşıldı. Exxon,Shell, Bp, Mobil ,Texaco, Gulf ve Chevron, yedi kız kardeşin hikayesini oluşturdular.

Amerikan yaşam tarzı, insanlara benimsetilmeye çalışılıyordu. Amerika Başkanı Roosevelt, Suudi Arabistan kralı ile görüşmüştü ve altın karşılığı petrolü ele geçirmeye çalışıyordu. Bu yedi kız kardeş, devlet içinde devlet olmuşlardı. Birleşik Krallık ve Suudi Arabistan sanki evlenmişlerdi. Aralarında tartışma olsa da, asla boşanmamışlardı.Yedi kız kardeş olarak adlandırılan büyük petrol şirketleri, yeni av alanları için, gözlerini Afrika’ya dikmişlerdir. Ham petrol fiyatları zirve yapmıştır. Batı dünyası, tarım ve endüstri alanında gelişme gösterirken, enerjiye ihtiyaç duymuşlardır. Bunu Afrika’dan sağlamışlardır. Bu yüzden, sömürgecilik anlayışı aşırıya ulaşmıştır. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra bu anlayış Libya’da ortaya çıkmıştır.

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra, kendini toparlamak isteyen Fransa, Cezayir’e yönelmiştir. Burada petrol sahası araştırmaya başlamıştır. 1956’da petrol bulmuştur. Petrolün keşfi, ülkenin coğrafyasını değiştirmiştir. Kuzeye petrol akışını sağlayacak bir koridor oluşturulması istenmiştir. 1962’de Fransa’nın petrol ihtiyacını karşılayacak bir anlaşmaya varılmıştır. Petrolün kamulaştırılma kararı alınmıştır. Fransa’nın petrol geleceğini güvence altına alınması gerekiyordu.

Yedi kız kardeş, gizlice sayısız ülkeyi kontrol etmektedir. Sadece petrol gelirlerini paylaşmak ile kalmıyor, aynı zamanda dünyayı da kontrol ediyorlar. Petrol üreticisi olan ülkelerde belirli bir azalma olduğunda, ülkeler bu büyük şirketlerin baskısına maruz kalmaktadır. Petrol stratejik bir önem taşımaktadır. Ona sahip çıkmak gerekir. Petrole sahip çıkılmaz ise, sahibi olmayanlar gelip almaktadır.