Cemevleri ibadethane olsun önerisi reddedildi
İBB Meclisi oy çokluğuyla cemevlerinin ibadethane olarak değiştirilme önerisini reddetti.
İBB Meclisi oy çokluğuyla cemevlerinin ibadethane olarak değiştirilme önerisini reddetti.
CHP, 2020 yılının ilk İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis oturumunda cemevlerinin yasal statüsünün 'ibadethane' olarak kabul edilmesi için önerge sunacak ve gerekli düzenlemenin yapılmasını isteyeceğini söylemişti.
CHP VE İYİ PARTİ ÖNERGE SUNDU
İstanbul'daki cemevlerinin ibadethane statüsünün tanınması için de CHP ve İYİ Parti grupları 13 Ocak günü önerge sunmuştu.
Önerge teklifinde, İstanbul'da 93 cemevinin Alevi vatandaşların ibadethane mekânları olmasına rağmen resmi olarak ibadethane statüsünde değerlendirilmediği için cami, kilise ve havra gibi ibadethanelerin faydalandığı elektrik ve su faturalarından muaf olmak gibi kamusal hizmetlerden mahrum kaldığı vurgulanmıştı.
TEKLİF KABUL GÖRMEDİ
Teklif, Hukuk Komisyonu-Sosyal Hizmetler, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyonu- Halkla İlişkiler Komisyonu tarafından incelendi.
Hazırlanan komisyon raporu 16 Ocak tarihli İBB Meclis oturumunda gündeme geldi.
Raporda İstanbul'da bulunan cemevlerinin talep etmesi halinde temizlik ve benzeri hizmetlerinin İBB tarafından ücretsiz karşılanması uygun görüldü. Teklifte belirtilen cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi konusunun belediye meclisinin görev ve yetki alanında olmadığından bu hususta karar verilmesine yer olmadığı kanaatine varıldı.
Ulan bu chp varya sırf karıştırıcı bir politika uyguluyor hdp ye yakınlaşıyor terör sevicilerin oylarını almak için alevi ibadethane olsun diyor alevilerin oylarını almak için ah chp ah hepten çürüdün ibadet dedinmi orda kuran okunur namaz kılınır.
Aleviler karga ile papaz hikayesideki gibiler.
Haberi yazan redakte eden genç arkadaşlar... Dünyada bizden başka kendi dininin ibadet mekanını yazmasını bilmeyen ya da yanlış yazan bir millet yoktur. Ayıptır, günahtır. Cami tek "i" ile yazılır. Ancak tamlanan olduğu zaman "Sultanahmet Camii" gibi iki ile yazılır. Çünkü Arapça'dan dilimize geçen bu kelimenin sonunda bizim yazarken de söylerken de belirtemediğimiz bir sesli harf vardır. Aslında Dil Kurumu bu yanlışı önlemek için "cami" kelimesinin yazıldığı gibi Türkçeleştiğini, dolayısıyla tamlamada da "camii" yazmak yerine diğer Türkçe kelimelerde olduğu gibi "s" harfinin eklenmesiyle "camisi" yazılmasını kabul etti. Bence isabetli bir seçim. Aman ne olur, yalın haldeyken "camii" yazmayın lütfeeennn...