GÜNDEM

BİM markete neden ceza kesildi? BİM ne yaptı?

Rekabet Kurumu, BİM’e yönetici kademesindeki bir çalışanın yerinde inceleme sırasında veri silmesi nedeniyle 1,3 milyar TL para cezası verdi.

Şirket, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada karara itiraz edeceklerini ve tüm yasal yollara başvuracaklarını duyurdu. İşte detaylar…

Rekabet Kurumu’ndan BİM’e Rekor Ceza!

Rekabet Kurumu, BİM hakkında yürüttüğü inceleme kapsamında, şirket yöneticilerinden birinin iş cihazından veri sildiğini tespit etti. Kurum, bu durumun "yerinde incelemeyi engelleme ve zorlaştırma" olarak değerlendirildiğini belirterek, 1.295.902.606,94 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ayrıca, şirketin 5326 sayılı Kanunun 17. maddesi kapsamında %25 indirimden faydalanarak cezayı 971.926.955,21 TL olarak ödeyebileceği açıklandı.

BİM’den KAP’a Açıklama: Ceza Hakkaniyetsiz!

Rekor ceza sonrası BİM, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yazılı açıklamada bulundu. Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

📌 "Gerekçeli karar henüz tarafımıza ulaşmamış olmasına rağmen, cezaya konu olay, şirketimizde yürütülen inceleme esnasında sağlık izninde olan bir çalışanın, kişisel telefonundaki mesajlaşma uygulamasında yazışmalarını silmesiyle ilgilidir. Verilen ceza hakkaniyetsizdir."

📌 "Silinen yazışmalar geri getirilmiş ve bu yazışmalarda rekabet hukukuna aykırı herhangi bir içerik bulunmamıştır."

📌 "Şirketimizin hesaplarında, yöneticilerimizin yazışmalarında ve uygulamalarında ceza gerektirecek herhangi bir unsur bulunmamaktadır. Bu nedenle karara karşı tüm yasal yollara başvuracağız."

📌 "İlgili personelin bireysel tutumu, şirketimizin politikalarına aykırıdır ve bu nedenle iş akdi derhal feshedilmiştir."

BİM: Duyuru Kurum Teamüllerine Aykırı Yapıldı

BİM, açıklamasında Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesi dışındaki bir platformdan duyuru yapmasının teamüllere uygun olmadığını da belirtti. Şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İdari para cezası, Rekabet Kurumu’nun resmi sitesinde yayınlanmadan önce başka bir platformda duyurulmuş, bu da şirketimize yönelik spekülatif haberlere yol açmıştır. Gerekçeli karar elimize ulaşmadan yapılan bu açıklamalar, kurumun teamüllerine aykırıdır."

BİM Hukuki Süreci Başlatıyor

BİM, kararın gerekçeli hali kendilerine ulaştığında, tüm yasal haklarını kullanarak karara itiraz edeceklerini açıkladı.

📌 Şirket, süreci yakından takip ettiklerini ve yatırımcılarını mağdur etmemek için gerekli bilgilendirmeleri yapacaklarını belirtti.

Bu gelişmeler, perakende sektöründe büyük yankı uyandırırken, BİM’in itiraz süreci ve hukuki mücadelesi yakından takip edilecek.

📢 Yeni gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

nethaber.com

Yorumlar
Günün Manşetleri