Ali Erbaş'tan nargile ve sigara açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, nargile ve sigara gibi zararlı tütün ürünleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, nargile ve sigara gibi zararlı tütün ürünleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
'SİGARANIN HARAM OLDUĞUNA DAİR DELİLLERİMİZ VAR'
"Biz sigaraya haram diyoruz ama delillerimiz var." diyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Maide Suresi'nin 32'nci ayetine işaret ederek, "Kim ki inancı, mezhebi, dini ne olursa olsun yeryüzünde bir kimseyi öldürürse haksız yere bütün insanları öldürmüş gibi olur.' diyor ayet. Sadece Türkiye'de 100 bin kişiyi öldüren bir madde için 'Bu katildir, katletmek de haramdır.' demek zor bir şey mi?" ifadelerini kullandı.
Erbaş, sigaranın sadece insan sağlığına çeşitli zararlar vermekle kalmayıp aynı zamanda aile bütçesine ve ülke ekonomisine de büyük oranda zarar verdiğinin bilinen bir gerçek olduğunu vurgulayarak, Müslümanın hayatını etkileyen her meselede olduğu gibi sigara konusunda da İslam’ın bu meseleye yaklaşımının önem arz ettiğini söyledi.
SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de son yıllarda özellikle gençler arasında şiddetle artan nargile ve elektronik sigaradan mutlaka kurtulmak gerektiğini belirterek, "İnsanlar önce cebinizdeki parayı, sonra bedeninizdeki canı alıyorlar. Kendi servetlerine servet katmak için bizim çocuklarımızı, gençliğimizi, insanlarımızı çalıyorlar." dedi.
Diyanetin fetvası,inanan müminler içindir. İnanmayanları bağlamaz. Esasen din de inananlar içindir. İnanmayan kişiler kendilerini boşuna paralamasınlar. Ancak sigara içenlerin içmeye hakkı olduğu kadar içmeyenlere zarar verme hakları olmadığını da anlamaları gerekir.
Sayın başkan, Hülle ile devletin parasını sözde vakıf olan neidüğü belirsiz cemaatlara aktararak devleti zarara uğratan sözde dindar dinden imandan nasibini almamış bol pantalonlulara devlet malından çalmanın haram olduğunu anlatsan (Örnek Kızılay hadisesi), din eğitimi vereceğim diye evlerinden aldığın çocuklara tecavüzün akıldan bile geçmeyeceği bir ahlak eğitimi versen şu din eğitmenlerine ondan sonra da kalkıp sigaradan bahsetsen. Lütfen hedef saptırıp Kızılay ve benzeri yerde olanları kamufle etmeyin.
Toki nin kuralı satışına önce kesinlikle haram deyip, ilgili yerlerden fırçayı yedikten sonra aslında haram değilmiş dediğiniz konulardan sonra pek inandırıcı değil. Yarında çıkıp değilmiş diyebilirsiniz diye korkuyorum...
Diyanetin başka işi mi yok
Etrafımda esrar içen arkadaşları gördüm,bulunca arada icerlerdi,sigara içenler ise sigarayı asla bırakamıyor,bence esrar boşuna uyuşturucu kapsaminda