Galatasaray'da Müslüman oldum
Galatasaray'da bir dönem forma giyen Abel Xavier, nasıl din değiştirdiğini anlattı. Futbolcu, "Müslüman bir ülkede olmak, hayatımın değişmesine neden oldu" dedi.
Mozambik'in teknik direktörü Abel Xavier, Türkiye'de Hristiyanlıktan Müslümanlığa geçişini anlattı ve İslam'ı seçtikten sonra Faysal adını aldığını söyledi.
2003 yılında Galatasaray forması giyen eski futbolcu, huzuru İslam'da bulduğunu söyledi.
İşte Xavier'in sözleri:
"Beni Abel, Faysal ya da Abel Faysal Xavier olarak çağırabilirsiniz. Aynı isimle kalabilirdim ancak İslam dünyasındaki tarihi bir isimle de çağrılmak benim için gurur duyduğum bir şey oldu. Böyle bir isme sahip olduğum için mutluyum."
"Acı çektiğim zamanlarda, huzuru İslam'da buldum. Barışı, eşitliği ve umudu aşılayan bir dini yavaş yavaş öğrendim. Kendimi böyle çözdüm."
G.SARAY'DA OYNARKEN BAŞLADI
"20 yıllık futbolculuk hayatımda, sahadaki hareketlerim nedeniyle
çok yargılandım ve aslında kimse beni tam olarak tanımıyordu.
İçinde her an patlayabilecek bir volkan vardı. İslam ile kendimi
özdeşleştirmem, 2003 yılında Galatasaray'da oynarken başladı.
Müslüman bir ülkede olmak, hayatımın değişmesine neden oldu."
"Arap dünyasına hep derin bir ilgim vardı. Mozambik'te doğdum, 20 milyonun 6 milyonu Müslüman ve bunu unutmadım. Ben de kendimi Arap dünyasının bir parçası olarak gördüm. Bir Hristiyan'dım ancak Portekiz dışındaki hayatım hep İslam'ın içinde geçti ve huzuru, dengeyi böyle buldum. Bana olan her şeyle savaşma şansını verdi bu. Görünüşümü değiştirdiğim zamanlar oldu ancak görünüşümü değiştirmiş olmam, içimdekileri değiştirdiğim anlamına gelmedi hiçbir zaman."
ORUÇ TUTMAK İÇİN FUTBOLU BIRAKTIM
"Müslümanlığı seçtikten sonra daha özgür, daha açık bir insan
oldum. Allah'ın bize verdiği bir hayat var ve İslam'ın değerlerini
temsil etmeliyiz. Sadece dış görünüşümle değil, görüşlerimle de
kendimi anlatmak istedim ve futbolu bıraktım. Futbola devam ettiğim
zaman, İslam'ın gerektirdiği her şeyi, örneğin oruç tutmak,
yapamıyordum."
"Gücümü, bilinirliğimi, dünyanın daha iyi bir yer olması için kullanmak istiyorum. Sadece 1-2 insana değil, milyonlarca insana yardım etmek istiyorum. Irka, renklere, başka bir şeye bakmadan, hep birlikte hareket etmeliyiz."