Koronavirüs tedavisinde büyük adım! Vücutta yayılamayacak
Çukurova Üniversitesi'nde koronavirüs için 2,5 aydır yoğun şekilde çalışan 8 bilim insanı, tedavi sürecinde alternatif oluşturabilecek yeni bir etken madde geliştirmeyi başardı.
Çukurova Üniversitesi'ndeki Eğitim, Veteriner, Su Ürünleri, Fen Edebiyat ve Tıp Fakültelerinde görevli Prof. Dr. Osman Gülnaz, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Doç. Dr. Aygül Küçükgülmez Yandım, Prof. Dr. Sadık Dinçer, Kimya Mühendisi İbrahim Süslü, Dr. Öğr. Üy. Bilge Kaan Tekelioğlu, Doç. Dr. Atıl Bişgin ve Nazrin Murguzova’dan oluşan 8 kişilik araştırma ekibi 2,5 aydır aralıksız sürdürdükleri çalışmalarının ilk sonucunu aldı.
Yeni tip koronavirus (Covid-19) hastalığının tedavi sürecinde
alternatif oluşturabilecek yeni bir etken madde geliştirmeyi
başaran Çukurova Üniversiteli bilim insanları, Rektör Prof. Dr.
Mustafa Kibar’ı ziyaret ederek çalışmaların detayları hakkında
bilgi verdi.
Rektör Kibar, dünya genelinde yayılan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını başladığından bu yana bilimsel çalışmalara yoğunluk verildiğini, Çukurova Üniversitesi’nde de bu anlamda yoğun çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak şunları söyledi:
“Kamuoyunda açıklandığı üzere Covid-19 virüsü solunum hücrelerindeki Anjiyotensin-Dönüştürücü Enzim 2 (ACE2) isimli reseptörlere bağlanarak hücre içine nüfuz etmekte, böylece akciğerlerde bilinen aktivitelerini göstermektedir.