Vatandaşın verdiği deprem paralarına ne oldu?

Elazığ'daki yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem sonrası bazı kesimler 'Deprem paraları ne oldu?' tartışması başlatarak algı operasyonuna peşine düştü.

İşte deprem ile ilgili yapılan çalışmalardan bazıları....

-1999’dan bugüne riskli olan konutlarda oturan 22 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturması sağlandı.

-Kentsel dönüşüm kira yardımları kapsamında 11 milyar TL kira yardımı yapıldı

-Van’da 26 bin 500 konut ve 53 tane okul camiler, park ve bahçeler ile altyapı sistemleri yapıldı. Şehre içme suyu tesisatı yapıldı. 

-2012’den sonra 1 milyon 166 bin bağımsız birimin dönüşümü başlatıldı. Bununla beraber 730 bin bina denetlendi ve 330 bin binanın denetimi devam ediyor.

-Türkiye’nin kamu binalarında büyük bir revizyon yapıldı. 43 binden fazla konut, okul, sosyal donatı, hastane, eğitim alanı yapıldı.

TOKİ, konut yenileme ve sosyal konut projeleri kapsamında, depremde evi hasar gören vatandaşlar için 1  Mayıs 2003’teki Bingöl depremi sonrasında toplam tutarı 110 milyon TL’yi bulan 19 projeyi hayata geçirdi. 2 bin 857 konut, bir ilkokul ve bir lise, belediye için çok amaçlı bir salon, atık su arıtma tesisi, cami ve karakol inşaatı yapıldı.

-19 Mayıs 2011’de Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremden sonra  928 afet konutunu 6 ay sürede tamamlayarak hak sahiplerine teslim edildi. Ayrıca Simav'da 5 lise, 3 ilköğretim, 4 atölye, anaokulu, halk eğitim merkezi, hükümet konağı ve ticaret merkezini inşa edildi.

- AFAD Türkiye genelinde 49 bin konut yatırımı yaptı ve AFAD’ın kendi bünyesinde 25 tane bizim lojistik merkezi kurdu ayrıca AFAD’ın 53 tane cep deposu inşa edildi.

İŞTE GÜÇLENDİRİLEN VE YENİDEN YAPILAN KAMU BİNALARI