Merkez bankası duyurdu! Banknotlar değişiyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yapılan açıklamaya göre bazı banknotlarda değişiklik yapılıyor. Yeni banknotlar 2 Mart'tan itibaren tedavüle verecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Merkez Bankası, E9 Emisyon Grubu IV. tertip 200, 20 ve 5 TL banknotları 2 Mart'tan itibaren tedavüle verecek.

BAŞKAN YARDIMCILARININ İMZALARI OLACAK
IV. tertip 200, 20 ve 5 TL banknotlardaki imzalar, TCMB Başkanı Murat Uysal'la birlikte, 200 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Emrah Şener'e, 20 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş'a, 5 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Uğur Namık Küçük'e ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

YÜZ KOMPOZİSYONLARI İLE GENEL NİTELİK VE GÖRÜNÜMLERİ AYNI OLACAK
Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II. ve III. tertipleriyle tamamen aynı olacak. I., II., III. ve IV. tertip banknotlar birlikte tedavül edecek olup, IV. tertip 100, 50 ve 10 TL banknotlara ilişkin duyuru daha sonra yapılacaktır.

2 +1 Ev Alacaklara Müjde TOKİ'den! TOKİ 195.000 TL Peşinat İle Aylık 9000 TL Taksitle Ev Sahibi Yapacak! RESMİ GAZETEDE emeklilere 18700 TL ödeme verilecek! 4A, 4B, 4C ve EYT Emeklileri Alabilecek Hurda teşviki bekleyenlere kara haber 350 bin TL kredi 60 ay vade! Ziraat Bankası 2.447 TL taksitle veriyor Ziraat Bankası emeklilere 1.500 TL ekstra ödeme yapıyor 12 MİLYON EMEKLİ dikkat! 17 Şubat'ta 6000 TL ödenecek